Charitativní aukce vinylů DJe Loutky

Blíží se čtvrté výročí smutného dne, kdy odešel Michal Maudr, který se v 90. letech stal jedním z pilířů tehdy vznikající elektronické hudební scény pod uměleckým jménem DJ Loutka.
 
Věnoval se především house music, byl svého času jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších DJs v Česku. Byl rezidentem pražského klubu Roxy a spoluzakladatelem agentury Roxydust House Factory (později Roxydust). Agentura Roxydust se inspirovala parties v holandském klubu Roxy a začala Čechům servírovat čerstvé progresivní věci včetně Curtisových i jiných bizarních vystoupení na pravidelných akcích pod názvem Shake. DJ Loutka se stal symbolem této klubové taneční noci a z této pozice těžil po zbytek své kariéry. Nezapomenutelná jsou vystoupení DJs Joost Van Bellen, 100% Isis, Geert, Dimitri, Marcello, Hipp-e & Hallo, Matthew „Bushwacka“ B. Úspěšný byl i v zahraničí, kde působil v mnoha významných klubech, které určovaly kult oné doby. Inspiroval se známými DJs z Berlína, Belgie a Amsterdamu a hrál po boku hudebních legend. Zde je výčet některých djských ikon, se kterými se DJ Loutka za mixážním pultem vystřídal a současně se tracky od těchto producentů po dlouhé dekády a velmi často vyskytovaly v jeho playlistech: Carl Cox, Darren Emmerson, Silicon Soul, Terry Francis, DJ Sneak, Josh Wink, Richie Hawtin, Deep Dish, Circulation, David Morales, Undercatt, Catz ’n Dogz, Westbam, Little Louie Vega, Roger Sanchez, Solomun, DJ Hell, Mr.C, Joris Voorn, Paul van Dyk, Junior Sanchez, Duncan Forbes, Sasha, Nick Warren, Tiësto, Doc Martin, Kollektiv Turmstrasse, Claptone, Sébastien Ledger, James Zabiela, Lee Buridge, Eric Prydz, Gregor Tresher, Dave Angel, Chemical Brothers, Fatboy Slim, Ferry Corsten, Umek, Underworld, Paul Oakenfold, John Digweed, Judge Jules, Danny Tenaglia, Erick Morillo, Timo Maas, Derrick May, C. J. Bolland, Eddie Amador, Robert Owens, Jazzanova, Koenie, Knee Deep, Deee Lite, Jaydee, Agoria, Pete Heller, Armand Van Helden, Derrick Carter, Laurent Garnier, Paul Kalkbrenner nebo Kölsch.
 
Dne 18. 8. 2018 DJ Loutka tragicky odešel. Díky vyšetřování okolností jeho smrti se až po dvou letech objevil dopis na rozloučenou. V dopise vyjádřil přání uspořádat dražbu jeho vinylových desek, nasbíraných během celé jeho hudební kariéry, a výtěžek věnovat na dětskou onkologii. Na základě tohoto přání vzniká až nyní, po covidové odmlce, veřejná charitativní dražba/aukce pro širokou veřejnost. Tato jedinečná ucelená sbírka obsahuje přibližně 1400 vinylových desek. Vzhledem k tomuto množství není možné jednotlivé tituly prezentovat, proto z nich byl vytvořen a nafocen výběr (naleznete zde v galerii 01). Jako bonus se rodina Dj Loutky rozhodla přidat i Michalova sluchátka (Beats by Dr. Dre) a djský kufr, který obsahuje selekci 43 vinylů (zde v galerii 02) vybraných na jeho poslední hraní, které se už nikdy neuskutečnilo. Tyto předměty původně neměly spadat do aukce, nýbrž byly předmětem dědictví. V zájmu zachování ucelené sbírky se desky nebudou dražit jednotlivě. Informace a detaily o dražbě/aukci budou postupně zveřejňovány od 8. 5. 2022 (den výročí Michalových narozenin), prostřednictvím FB události, na webových stránkách a následně v médiích. Dražba/aukce bude ukončena 18. 8. 2022 (den výročí Michalova odchodu).
 
Michalova rodina a přátelé, kteří naplňují jeho poslední přání, se rozhodli celou vydraženou částku rozdělit: ⅔ pro Nadační fond dětské onkologie Krtek ⅓ pro Bellis (organizace mladých pacientek s rakovinou prsu, ve které se téměř deset let angažuje jeho sestra, která je sama onkologickou pacientkou). Michalovo dobré srdce a jeho smýšlení takto může i po jeho smrti pomoci dobré věci.

Vstup do aukce: ZDE.

Mohlo by tě také zajímat

LOBO je zpět a s ním i pořad Boom Bap

Lobo se vrací po pěti měsících v plné síle a ty se můžeš těšit na tradiční porci Rapu v pořadu Boom Bap.
Premiera nového dílu začná ve čtvrtek 7.3. od 18:00

Nové Album Paradigma od Estewese

5.2.2024 vyšlo drum and bassové album Paradigma, které produkoval člen Rádia B Estewes.

Vintage C - Back to the OLD SCHOOL

Speciální Happy hard core vydání pořadu Vintage C

Nadcházející pořady

10:00 - 12:00
Sebestřed
Nekompromisně. Od nás. Na Béčku.
12:00 - 13:00
Exotika
Exotické rytmy na Rádiu B.
13:00 - 14:00
Béčko mix
Odpolední výběr muziky na Béčku.
14:00 - 15:00
Midubsound
Downtempo a lounge music od Lukáše Miduba

Béparáda

  • 1
    Singa (feat. Niina Mc)
    Ancient Astronauts
  • 2
    Faceless Kings
    Swollen Members
  • 3
    Una Bomba
    Mikkim
  • 4
    RÁNA Z MILOSTI
    A)TÝM, Rest & Prago Union